Al langere tijd is sprake van aanpassing van binnenzonwering- en raamdecoratieproducten naar kindveilige producten zoals bij wet aangenomen door de Europese Unie in augustus 2014.

Inmiddels is de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) volop bezig met het doen van steekproeven en worden fabrikanten en leveranciers gecontroleerd op de juiste wijze van levering, assemblage en montage van deze producten. De NVWA heeft inmiddels al bezoeken gebracht aan enkele fabrikanten en sancties opgelegd in verband met producten welke niet aan de wettelijke eisen voor kindveiligheid voldeden. Aangezien deze sancties (boetes) zeer hoog kunnen zijn, is het noodzaak dat alle producten conform de gestelde regels worden geleverd.

In onze prijscourant hebben wij in hoofdstuk 1 “Child Safety” al duidelijk aangegeven aan welke eisen deze producten dienen te voldoen. Wij zullen alle producten conform deze eisen uitleveren.

Wat betekent dit voor u?
U dient bij ieder product, wat uitgevoerd wordt met trekkoorden of kettinglussen, aan te geven wat de montagehoogte (MH) van het product is. De montagehoogte is de bovenzijde van het product gemeten vanaf de vloer. U dient bij ieder product, wat uitgevoerd is met kindveiligheidsonderdelen en –beschrijvingen, gebruik te maken van de bijgeleverde onderdelen en u dient deze conform de beschrijving aan te brengen.

Montagehoogte is essentieel. In geval van orders waar géén montagehoogte (MH) door u is opgegeven, zullen wij dit terugkoppelen naar u met de vraag naar de montagehoogte. Geeft u géén montagehoogte op, dan kan een gewoon rolgordijn eventueel worden geleverd met een ketting voorzien van een ‘breakaway-connector’ en een kettinglengte tot maximaal 2/3 van de hoogte van het bestelde product. Bij alle andere producten dient de montagehoogte opgegeven te worden om de opdracht in productie te kunnen nemen.